Ενδιαφέρον για τον επισκέπτη παρουσιάζει η κεντρική εκκλησία της Υπαπαντής του Χριστού (1767) η οποία έχει ένα από τα ωραιότερα ξυλόγλυπτα τέμπλα του Πηλίου.
Εξάλλου στην παραλία του χωριού υπάρχει η γραφική όσο και κακοτράχαλη ακρογιαλιά Κουλούρι που στο παρελθόν χρησιμοποιόταν και ως πρόχειρη καλοκαιρινή «σκάλα» για τους ναυτικούς και τους ψαράδες της περιοχής ενώ πρόσφατα υπήρξε θέρετρο αλλοδαπών που φιλοξενούνταν στις πρόχειρες εγκαταστάσεις του μακαρίτη πια αυστριακού πηλιολάτρη Αλφόνς – Ανδρέα Χοχάουερ.
Επιπλέον στην παραλία Κουλουρίου, κατά μήκος της οποίας βρίσκονται οι περίφημες σπηλιές, οι Ιπνοί των αρχαίων, όπου στα 480π.Χ. ναυάγησε ο “χιλιοναύτης” στόλος του Ξέρξη, ενώ στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής αποτέλεσε τη βάση του ναυτικού των ανταρτών (ΕΛΑΝ).
Η κοσμική παραλία του χωριού είναι το Πετρομέλισσο, παραλία την οποία θα συναντήσετε διασχίζοντας το χωριό και περνώντας, από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την περιοχή Μετοχίου. Η παραλία διακρίνεται για το λευκό της βότσαλο τη βραχώδη φύση και την πυκνή βλάστηση που περιβάλει τον κόλπο, καθώς και τα κρυστάλλινα νερά.
Θαλασσινά σπήλαια
Στο τμήμα της άγριας και απροσπέλαστης το χειμώνα βενετιώτικης παραλίας ανάμεσα στο παλιό μετόχι του Αγίου Νικολάου του Φλαμουρίου και της αμμουδιάς του Λιμνιώνα που είναι στα όρια του Βένετου – Παλιάς Μιτζέλας ανοίγονται στους ορθόκοφτους και θαλασσοφαγωμένους βράχους της ακτής αρκετές μεγάλες και μικρές σπηλιές – κάποιες από τις οποίες έχουν και σταλαχτίτες – όπου φωλιάζουν αγριοπερίστερα και φώκιες. Είναι οι «Ιπνοί» (= φούρνοι) των αρχαίων, στην θαλάσσια περιοχή των οποίων καταστράφηκε κατά τον Ηρόδοτο το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του Ξέρξη στα 480 π.Χ.
Μεγαλύτερο και γνωστότερο από αυτά τα θαλασσινά σπήλαια στο οποίο μπορεί μάλιστα να μπει ολόκληρο καΐκι είναι η «Σπηλιά του Δεσπότη» που λέγεται έτσι γιατί την επισκεπτόταν τακτικά πριν από το 1905 ο τότε μητροπολίτης Δημητριάδος Γρηγόριος.
Πάνω ακριβώς από τις σπηλιές μέσα στο πυκνό ρουμάνι ενός άγριου λόγγου, υπάρχουν τα απομεινάρια παλιού μεσαιωνικού κάστρου που έδωσε το όνομα Παλιόκαστρο σε άλλη περιοχή.
Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Βορείου αλλά και του Ανατολικού Πηλίου οι Σπηλιές του Βενέτου γίνονται κάθε χρόνο αντικείμενο θαυμασμού χιλιάδων επισκεπτών που φτάνουν ως εκεί κυρίως με πλοιάρια από το Χορευτό της Ζαγοράς.