Επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel» που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η στάθμη της λίμνης Κάρλα δεν έχει επανέρθει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Τα χωράφια της γύρω περιοχής της λίμνης Κάρλα εξακολουθούν να είναι «βυθισμένα» στο νερό.
Η Λίμνη Κάρλα αποξηράνθηκε το 1962, επειδή την εποχή εκείνη προκαλούσε πλημμύρες στις παρακείμενες αγροτικές καλλιέργειες. Επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel» που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η στάθμη της λίμνης Κάρλα δεν έχει επανέρθει σε φυσιολογικά επίπεδα και τα χωράφια της γύρω περιοχής εξακολουθούν να είναι «βυθισμένα» στο νερό.
Η Λίμνη Κάρλα αποξηράνθηκε το 1962, επειδή την εποχή εκείνη προκαλούσε πλημμύρες στις παρακείμενες αγροτικές καλλιέργειες.
Η αποξήρανση της Λίμνης Κάρλας άρχισε στο τέλος Αυγούστου του 1962 και ήταν από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε η αποξήρανση τότε ήταν η ανάγκη εξασφάλισης περισσότερων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή.
Αποδόθηκαν τότε περίπου 80.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους αγρότες της Θεσσαλίας, σε μία εποχή που η ελληνική γεωργία πραγματοποιούσε τα πρώτα βήματά της προς την εκβιομηχάνιση. Το 2010, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας ταμιευτήρας μεγέθους μικρότερου της αρχικής έκτασης της Κάρλας και να γεμίσει νερό έτσι ώστε να γίνει επανασύσταση της λίμνης. Σήμερα μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» η εικόνα θυμίζει πλέον την αρχική έκταση της λίμνης, καθώς πάνω από 180.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ