Ακόμη και το πιο συνδεδεμένο, επικοινωνιακό ζευγάρι μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα.
Για να σας βοηθήσουμε να τα αντιμετωπίσετε προτού προκύψουν και να τα χειριστείτε ήρεμα ενώ βρίσκεστε σε ένα ταξίδι, συγκεντρώσαμε μια λίστα με εννέα κοινά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στις διακοπές τους (και πώς να τα αποφύγετε).
Δεν ορίζετε τον σκοπό του ταξιδιού
Πιθανότατα έχετε καθορίσει τον προορισμό που θέλετε να επισκεφθείτε, αλλά δεν έχετε ορίσει τον σκοπό αυτού του ταξιδιού. «Όχι κάθε ταξίδι πρέπει απαραίτητα να έχει κάποιο σκοπό, αλλά η καθιέρωση ενός προηγούμενου θα βοηθήσει στην εξάλειψη των συγκρούσεων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού», δηλώνει ο Merlelynn Harris, κλινικός διευθυντής της Bridge Counselling Associates. Ο σκοπός μπορεί να είναι ένας τρόπος να επανασυνδεθείτε, να απολαύσετε χρόνο ως οικογένεια ή ως σύντροφοι, να χαλαρώσετε ή να κάνετε κάνετε δραστηριότητες γεμάτες αδρεναλίνη και περιπέτεια. Ορίζοντας λοιπόν τον σκοπό του ταξιδιού σας ως ζευγάρι εκ των προτέρων, θα διασφαλίσετε ότι υπάρχουν παρόμοιες προσδοκίες και λιγότερες εκπλήξεις.
Ορίστε το budget που σκοπεύετε να δαπανήσετε
Το πρόβλημα σχετικά με τα χρήματα είναι ένα πολύ συνηθισμένο. Η blogger Lindsay Silberman με έδρα το Μπρούκλιν λέει ότι αυτή και ο σύζυγός της σπάνια μαλώνουν ενώ ταξιδεύουν, «αλλά είχαμε σίγουρα διαφωνίες στη διαδικασία σχεδιασμού ταξιδιών – κυρίως πράγματα που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό». Πριν από την ολοκλήρωση των σχεδίων, η Σίλπερμαν και ο σύζυγός της, Μάθιου, που είναι μαζί για 11 χρόνια, βρίσκουν μια μέση λύση όσον αφορά το budget που θα δαπανηθεί. Τα περισσότερα ζευγάρια συζητούν τον προϋπολογισμό για τα πιο σημαντικά ζητήματα ενός ταξιδιού όπως εισιτήρια, πτήσεις και ξενοδοχεία, αλλά το ίδιο πρέπει να ισχύει για γεύματα και οποιαδήποτε άλλη ημερήσια δαπάνη.
Αναλαμβάνει μόνο ο ένας τον προγραμματισμό του ταξιδιού
Σε πολλές σχέσεις, υπάρχει ένα άτομο που λατρεύει να σχεδιάζει και ένα που δεν μπορεί να ασχοληθεί με λεπτομέρειες. Ωστόσο, σύμβουλοι ζευγαριών προτείνουν «Ακόμα κι αν είστε αυτός που κάνει όλη την έρευνα και κάνοντας κλικ στο κουμπί για να κάνετε κράτηση, πρέπει να συμπεριλάβετε τον σύντροφό σας». Αυτό διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις και ότι όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι. Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στον προγραμματισμό του ταξιδιού αναλόγως με τι του αρέσει να ασχολείται.
Ομαδικά ταξίδια ή μεγάλης διάρκειας
Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε μικρά με έναν προορισμό Σαββατοκύριακου στον οποίο μπορείτε να οδηγήσετε ή σε έναν προορισμό που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Το να πηγαίνεις στην Ιαπωνία για 16ωρη διαδρομή με αεροπλάνο και μια διαμονή διάρκειας ενός μηνός πιθανώς δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Ειδικότερα όταν έχετε ξεκινήσει μόλις μια σχέση το σύντομο και μικρό ταξίδι σας επιτρέπει να καταλάβετε πόσο καλά μπορείτε να ταξιδέψετε μαζί.
Αποσυνδεθείτε από τα social media
Είτε μόλις ξεκινήσατε μια σχέση είτε είστε χρόνια παντρεμένοι, η τεχνολογία μπορεί να είναι η καταστροφή οποιουδήποτε ταξιδιού. Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού είναι να θέσετε όρια στη χρήση των social media ή να έχετε έναν κανόνα ότι δεν θα χρησιμοποιείται τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των γευμάτων ή των εκδρομών. Η συζήτηση αυτού του ζητήματος μπορεί να περιορίσει κάθε δυσαρέσκεια.
Μην γεμίζετε το πρόγραμμα σας με πολλές δραστηριότητες
Μην υπερβάλλετε με τον εαυτό σας. Μπορεί να υπάρχει μια φυσική επιθυμία να θέλουμε να κάνουμε τα πάντα, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά σε έναν προορισμό, αλλά αυτό μπορεί γρήγορα να δημιουργήσει προβλήματα. Ο συνδυασμός της υπερβολικής εξάντλησης, της υπερφόρτωσης ή του jet lag μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετο άγχος και σύγκρουση μεταξύ των συντρόφων.